Υγεία κι ευεξία

στο επίκεντρο, για καλύτερη απόδοση.

Τι είναι αλήθεια το wellness; Αρκεί να ανατρέξουμε στην ελληνική απόδοση της λέξης. Πρόκειται για την λέξη ευεξία, η οποία προκύπτει από το αρχαιοπρεπές επίρρημα εὖ και το ἕξω (μέλλοντα του ρήματος ἔχω), όπου εὖ σημαίνει καλά, σωστά, όπως αρμόζει.

Συνεπώς το wellness, είναι η κατάσταση στην οποία κάποιος έχει αυτό που ακριβώς χρειάζεται για να είναι καλά. Αν και υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια για να καθορίσει κάποιος το επίπεδο ευεξίας του, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να θεωρείται υποκειμενικό ζήτημα.

Ενδεικτικές Υπηρεσίες

Διατροφική Υποστήριξη και Συμβουλευτική Άσκησης

Οι προτάσεις μας για τη βελτίωση των καθημερινών συνηθειών, βασίζονται στο τρίπτυχο αλλαγής της συμπεριφοράς: Γνώσεις-Περιβάλλον-Συμπεριφορά. Επιμορφωτικά σεμινάρια, focus groups, μετρήσεις σύστασης σώματος, λιπομετρήσεις και εξατομικευμένα πλάνα διατροφής για απώλεια βάρους, αποτελούν κάποιες από τις δράσεις της υπηρεσίας που τελούνται από πεπειραμένους διαιτολόγους. Η επικουρική συνδρομή ψυχολόγου σε ειδικές κατηγορίες προσωπικού (π.χ. βουλιμία) παρουσιάζει επίσης σημαντικά οφέλη. Η θεματολογία διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες, όπως: παχυσαρκία, διατροφή & στρες, αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, υπερχοληστερολαιμία, υπέρταση, οστεοπενία-οστεοπόρωση.

Πρόγραμμα Διακοπής Καπνίσματος

Το Πρόγραμμα Διακοπής του Καπνίσματος έχει σχεδιαστεί ειδικά για επιχειρήσεις που επιθυμούν την υποστήριξη των εργαζομένων τους για τη διακοπή της βλαβερής αυτής συνήθειας. Το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Απεξάρτησης από το Κάπνισμα γίνεται σε πρότυπο ιατρείο διακοπής καπνίσματος και σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν αποφασίσει να διακόψουν οριστικά το κάπνισμα. Η δράση πραγματοποιείται με ομαδικές και ατομικές παρεμβάσεις τόσο σε ενημερωτικό όσο και βιωματικό επίπεδο και στοχεύει στην πρόληψη εκδήλωσης προβλημάτων και στη δημιουργία συνθηκών ευεξίας κατά την εργασία.

Nutrition Mind Re-Engineering

Στόχοι της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι:

-Τα αυξημένα επίπεδα ικανοποίησης των συμμετεχόντων σχετικά με:

  1. Εικόνα σώματος.
  2. Αυτό-δέσμευση(διατήρηση ή απώλεια βάρους).
  3. Αυτογνωσία/Αυτοπεποίθηση.

-Η διατήρηση νέων συμπεριφορών.

-Η διατήρηση νέων συνηθειών.

-Η ευελιξία στη λήψη αποφάσεων και την τροποποίηση του διατροφικού προγράμματος ή  γυμναστικής σε αλλαγή συνθηκών.

Εκτίμηση Διατροφικού menu

Αξιολόγηση του υπάρχοντος μενού εστιατορίου με τη μορφή των GDAs.

-Δημιουργία μενού «Υγιεινές Επιλογές».

-Χαμηλών θερμίδων.

-Ειδικό μενού για εργαζόμενους με Διαβήτη.

-Χαμηλού νατρίου (για άτομα με Υπέρταση).

-Χαμηλών λιπιδίων (για άτομα με Καρδιαγγειακά Νοσήματα).

-Χωρίς γλουτένη.

-Vegan επιλογές.

Εκδηλώσεις και Workshops Προαγωγής Υγείας & Ευεξίας

Απευθύνονται στο σύνολο του προσωπικού της εταιρείας και έχουν βιωματικό-διαδραστικό χαρακτήρα, ενώ υλοποιούνται από εξειδικευμένους διαιτολόγους-κλινικούς διατροφολόγους, ιατρούς, ψυχολόγους, μηχανικούς και εργονόμους. Στοχεύουν στην παροχή υπεύθυνης πληροφόρησης, την εξοικείωση των εργαζομένων με νέες μεθόδους προαγωγής της υγείας και ευεξίας και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που τους αφορούν. Επίσης, στηρίζουν την πρόληψη ψυχοκοινωνικών κινδύνων στον εργασιακό χώρο και την ανάπτυξη κλίματος ευεξίας και ποιότητας ζωής. Συνήθως, γι’ αυτές τις εκδηλώσεις αξιοποιούνται οι θεματικές Παγκόσμιες Ημέρες: Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία (28 Απριλίου) και η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία (Οκτώβριος).